Hvordan det hele begynte...

Camilla: Johanne, har du sett den dokumentaren "The Cove" om delfinene som ble sendt på tv i helgen?

Johanne: Nei, hva da?

Og så enkelt begynte reisen vi nå har begitt oss ut på! Vi begge har alltid hatt en lidenskap om rettferdighet for dyrene, og følt at vi mennesker er de som må beskytte og hjelpe der andre velger å utnytte. Det var ikke uten grunn at nettopp vi to kom i snakk om dette tema.

TvNorge viste i slutten av oktober en dokumentar om delfiner i Japan som hvert år blir jaget og drept. Følelsen vi satt igjen med etter uttallige filmklipp vi fant på youtube.com om akkurat dette emne, gjorde at vi rett og slett ikke klarte å legge dette fra oss. Det hele begynte samme dag med at vi kjøpte hver vår "suvenir" til støtte for organisajonen savejapandolphins.org som stod bak dokumentaren. Disse pengene gikk rett til organisajonen som bekjemper denne brutaliteten i Taiji. Men for oss begge følte vi at vi ikke hadde gjort nok. Å donere en pengeslump til en sak som ble sittende i oss såpass som den gjorde, klarte vi ikke å rettferdiggjøre. Vi måtte gjøre mer...

Per dags dato blir 23 000 delfiner hvert halvår torturert og drept i en liten landsby med navn Taiji, i Japan. Jakten begynner i september og varer helt til mars.

Mannen bak tvserien Flipper har laget en utrolig dokumentar! "The Cove" er en Oscar-vinnende film om hva som foregår ved bukten i Taiji. Et utdrag fra filmens handling, og hvorfor vi har opprettet denne bloggen:

"Den kontroversielle og Oscarvinnende dokumentarfilmen "The Cove" viser den brutale delfinfangsten som foregår i bukta Taiji i Japan. Et amerikansk kamerateam, med Paul Watson som støttespiller, driver geriljataktikk for å komme denne lyssky industrien til livs. En av hovedaktørene i aksjonen er Richard O'Barry som trente delfinene til TV-showet «Flipper» på 60-tallet, men som siden har brukt all sin tid på å bekjempe den brutale delfinindustrien.

Hvert år drepes 23.000 delfiner i et meningsløst blodbad i Taiji-bukta i Japan. I bukta, som kun kan nås fra havet, skremmes delfiner inn på grunnere farvann av fiskere som bruker bankelyder for å gjøre delfinene frustrerte. De beste eksemplarene av hunnkjønn blir solgt til akvarier verden over som potensielle oppdrettsdyr mens resten blir brutalt slaktet.

- The Cove er rett og slett en thriller av en dokumentar, som har spesiell relevans i Norge, selv om den har gått sin seiersgang verden rundt. Internasjonalt er det mange som betrakter norsk hvalfangst og selfangst som likestilt med den japanske delfinslaktingen. I en film som er både spennende og emosjonell gir dette en ekstra dimensjon for et norsk publikum"

Følg oss videre på vår reise til Japan, Taiji hvor "The Cove" utarter seg!

For delfinene,

Camilla & Johanne <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits