Hvem vi er og hva som har skjedd så langt!

En liten infoput om hvem vi er; vi møttes på Markedshøyskolen for ett par år siden hvor vi studerer markedsføring og salgsledelse. Vi er på siste året av bacheloren vår, som igjen tilsier at det å reise til Japan nå kommer kanskje litt ubeleilig sånn tidsmessig, men men!  Life is what you make it!

Vi har holdt på med denne saken kun 1 mnd, men vi har holdt på med den veldig intensivt. Og vi er veldig glade for det resultatet vi sitter igjen med så langt! Forskjellen for oss ble at vi syntes at det var for enkelt å si at ?en person kan ikke utgjøre en forskjell?. For dette er så feil som det kan bli. Beviset ligger faktisk i Taiji; tidligere var det ikke delfiner som ble drept hvert år, men 23000 hvaler. Dette tallet er nå nede i 1300, nettopp pga det fokuset som ble satt på denne saken for flere år siden. Vi legger med her et klipp fra 1997 fra den tiden det var hvaler som ble jaktet på og drept i stedet for delfiner:

 

Som nevnt er vi studenter, og det å gjennomføre en slik reise er veldig kostbart. Det tilsvarer ikke noe en student egentlig bare kan ta seg råd til. Derfor har vi vært i kontakt med uttallige bedrifter for eventuelt sponsing og lignende, og forstod tidlig at det ikke skulle bli enkelt. Men at så mange så fort kan takke nei til å hjelpe, var selvfølgelig en liten nedtur. Men men, vi respekterer de valgene som ble tatt. Og takker til de som ihvertfall sendte svar tilbake enn de som bare unnlot å gi oss så mye som et trykk på reply?!

Vi kontaktet NRK, for å få de med på å dokumentere og hjelpe oss med å belyse denne saken. Vi har vært i dialog med dem og avventer nå bare svar på hva de ønsker å gjøre. Vi krysser fingrene og håper at telefonsamtalen blir positiv ;) Dette blir spennende!

Vi har jevnlig vært i kontakt med en organisasjon fra USA som er i Taiji, for veiledning og informasjon, og de har virkelig hjulpet oss masse! Dette setter vi veldig stor pris på, og vi gleder oss til å møte dere i Japan! Daglig blogg som føres nå om det som skjer fysisk i Taiji kan du følge her:

http://www.seashepherd.org/dolphins/cove-guardian-reports/

Billettet ble booket for kun 1 uke siden, takket være god hjelp fra herlig mennesker rundt oss, og vi drar 6. januar! Det største vendepunktet for oss så langt, og vi er så glade for å kunne informere dere om dette: vi har vært i daglig kontakt den siste tiden med Ric O`Barry, mannen bak Flipper-serien og mannen bak dokumentaren THE COVE!!!! Det blir inngått en del avtaler med han som er så spennende at vi klarer nesten ikke å holde det som en hemmelighet, meeeen vi må nok vente litt med å fortelle til alt er 100% i boks. Tils da, Ric (Richard) er en utrolig hyggelig mann som virkelig vil det beste for delfinene verden rundt og ikke minst menneskene i Japan. Han har så mange flotte prosjekter gående, i en alder der andre er fulltidspensjonister!

Det kommer senere i dag et innlegg om hvorfor delfinslaktingen går fysisk utover den Japanske befolkningen, og at denne grunnen i seg selv bør innføre et forbud mot slakt og salg av delfiner! Uppdates every day ;)

For delfinene,

Camilla og Johanne <3

P.S. Klipp som beviser at delfinene blir sluppet fri så lenge tilstedeværelsen i Taiji fortsetter, og mennesker og medier setter sitt lys på denne forferdeligheten (kun på 2 minutter så ta deg tid og se denne):

http://www.youtube.com/watch?v=MlvEty_VXEg&feature=grec_index

 

Én kommentar

Martine

28.nov.2010 kl.22:16

Fy søren, Camilla! Imponerende å lese om planene deres, håper turen blir vellykket :) Jeg skal følge med, og lykke til!

Skriv en ny kommentar

hjelpdelfineneijapan

hjelpdelfineneijapan

24, Oslo

Vi er to jenter på 22 og 24 år som ønsker å la dere ta del i en hjertesak og en reise vi skal ut på i januar! Stay tuned <3 For kontakt, skriv inn på kommentarskjemaet under artikkelen og vi kontakter deg!

Kategorier

Arkiv

hits