Fremme i Taiji/Katsuura!

Etter frokost i Osaka, ventet vi i lobbyen på Hans Peter fra Sveits og Dieter fra Tyskland. De ankom hotellet vårt ca 11.30 hvor vi så satte kursen mot Katsuura og Taiji. Bilturen tok ca 3 timer, og vi kjørte langs den vakre japanske kystlinjen!

Første stopp var Taiji. Vi begge måtte innrømme at jo nærmere vi ankom stedet, jo mer nervøse og uvel ble vi. Alle bildene og videoklippene som vi har fulgt nøye med på de siste månedene, skulle bli virkelige. Ettersom at klokken nærmet seg 15, var det en stor sannsynlighet for at det ikke var fiskere ved bukten. Og det stemte. Vi håpet så inderlig på at dette betydde at ingen delfiner kom til skade idag. Vi møtte tilfeldighvis på noen folk fra seasheperd, som fortalte oss at der tok vi feil. Dessverre! Idag ble 18 delfiner fraktet inn i bukten og slaktet. Hadde vi ankommet noen timer tidligere, ville vi vært vitne til vår aller første slakt. Huff, vi var litt glad for at vi slapp det idag. Det var nok å ankomme The Cove og høre musikken fra hvalmuseumet, og virkelig kjenne på følelesen om at vi er i blodbadets sentrum. Det gjorde stort inntrykk å være ved bukten og se utover stranden hvor delfiner blir brutalt mishandlet og drept, eller fanget for videre frakt til et evig liv i et basseng!

Når vi ankom Katsuura hvor vi skal bo, ca 10 min kjøring fra Taiji, booket vi oss inn på Charmant hotell med de andre. Der var det mange som hadde samlet seg i lobbyen og det ble en del håndhilsninger. Det er stort at det kommer to norske jenter fra et land som selv driver med hvalfangst, og vi ble tatt imot med åpne armer! Bilder skulle dokumentere dette, noe vi syns var hyggelig!

Så var det innlosjering, og fiksing av internett-tilgang. Klokken begynte å nærme seg seks og vi dro en hel gjeng på en kinesisk restaurant. Vi er glade vi har sterke mager, bank i bordet, for det er nesten bare ukjent mat her. Men Japan er et veldig hygenisk land, og vi uroer oss ikke så veldig!

Nå er klokken 21.15, og vi skal snart legge oss. Opp igjen kl 6 om morgenen, for å være klar til å dra til bukten kl 7 for å begynne på reisens formål - å dokumentere! Vi gleder oss til å være en del av denne herlige gruppen som er mer enn behjelpelige og hyggelige, men skrekken og frykten som vi kanskje vil møte i morgen er større. Vi aner ikke hvordan vi vil reagere på slakten av delfinene, eller lyden deres når de skriker av smerte, eller lukten av blod som man kjenner ved bukten. Men vi er her for hverandre! Tenk på oss, hjelp oss. Spre budskapet!

Viser dere noen bilder av reisen så langt:

God natt fra oss til alle sammen. Blogges enda mer om den store og skremmende dagen i morgen! Masse som skjer, alt fra et hemmelig møte til en delfinseremoni ved The Cove.

For delfinene,

Camilla & Johanne <3

Én kommentar

Julie B. Coucheron-Aamot

10.jan.2011 kl.20:59

Hei Johanne og Camilla!

Dere er super flinke!

Flott blogg, supre bilder og videoer!

Stå på!

Vær oppmerksom på at Japanerne følger med på ALLE blogger (bare å bruke ""google translate"") i fra Cove guardians for å få info.....

Klem

Julie

Skriv en ny kommentar

hjelpdelfineneijapan

hjelpdelfineneijapan

24, Oppegård

Vi er to jenter på 22 og 24 år fra Kolbotn og Frogner som ønsker å la dere ta del i en hjertesak og en reise vi skal på 6. januar! Vi reiser til Japan, Taiji for å bekjempe tortur og slakting av delfiner! We are two girls from Norway who will be traveling to Japan Taiji in January, to stop the slaughter of thousands of dolphins every year! For kontakt/for contact; johanne_1986@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits