Vond vond vond dag!

Vi møttes som vanlig tidlig om morgenen for å sette kursen mot Taiji. Vi så at alle 12 båtene var ute. Vi hadde en dårlig magefølelese vedrørende dagen, og dette viste seg å stemme! Vi kom opp på utsiktspunktet hvor vi vanligvis begynner, og så båtene langt ute på havet, ligge i formasjon. Dette betyr at de har funnet en delfinflokk, på vei mot bukten.

Ideen til våre medsammensvorne var at de skulle vokte over stedet vi var på, mens vi skulle gå til Tsunami fjellet og dokumentere derfra, hvis delfinene ble presset inn i bukta. Det tok ikke lange tiden før vi var på plass, og så fiskerbåtene nærmet seg med stormskritt. Vi begynte å gjøre oss klare til å se ting vi aldri har sett med våre egne øyne, samt å dokumentere. En flokk på ca 20-30 delfiner ble presset inn i bukten, og lagt nett rundt så de ikke skulle kunne rømme. Det gjorde så vondt å se!

Delfinene var så stresset og redde at de begynte å hoppe opp på bergene inne i The Cove, og ble så og si slaktet av seg selv. Blodet sprutet, vannet sprutet rundt dem og smerten deres kjente vi helt opp til fjellet. For Johanne kom tårene, og det er ikke like enkelt å dokumentere mens man selv prøver å holde seg selv samlet. Å se flere delfiner kaste seg opp på spisse klipper og steiner, er hjerteskjærende. De spreller febrilsk av smerte, og alt man vil gjøre er å hoppe ned i vannet og redde de med sine egne armer! Resten av flokken ble slaktet på en brutal måte. De ble tatt under nettingen slik at ikke vi skulle kunne klare å ta bilder, men selvfølgelig er det alltid en eller annen som klarer det. Også denne gangen. Delfinene ble stukket, og fikk en trekork i såret slik at ikke bukten skulle fylles med rødt blod. Slik lider delfinene i mange minutter, mens de blør seg ihjel innvendig! Det verste tilfellet som har skjedd her, har vært en sprellende delfin i 15-20 minutter som kjemper og kjemper for sitt liv, mens smertene er uutholdelige! Ord kan ikke fortelle dere på noen måte hva man tenker, føler og går igjennom mens man iakktar dette...

Vi ble liggende i bushen og filme og ta bilder. Vi ble tatt!! Det har skjedd med andre før, og det vil komme til å skje igjen med andre i fremtiden. Det kom 5 menn inn i bushen og hentet oss ut. Det var utrolig skremmede! De sa om og om igjen ulovlig område, ikke lov, nei nei nei! Vi tenkte selvfølgelig det verste, at politiet skulle komme og ta oss med i arresten. Her i Japan kan man sitte i fengsel i 28 dager uten å kunne få tillatelse til å ringe noen eller kontakte ambassaden sin. DET er ganske skremmende!!! Og det var vel det vi begge så for oss! Politiet kom, og heldigvis var de bare hyggelige og ønsket passnummeret vårt. Men skrekken sitter fortsatt i oss, og vi lover dere der hjemme å være enda mer forsiktig, selv om meningen med turen er å få de beste dokumentasjonen av hva som skjer her og bekjempe denne saken!

For delfinene,

Camilla & Johanne <3

4 kommentarer

Tine

11.jan.2011 kl.10:43

Ånei, så grusomt trist!! Sitter her og gråter og kan ikke forestille meg hvordan det var å se det med egne øyne!! :(

Men vær forsiktige og stå på, det dere gjør er så viktig!!!

Caroline W

11.jan.2011 kl.17:56

Er helt i sjokk.. Dette er så grusomt!!! Kan dere fortelle meg litt om dere vet om dette kommer til en ende noen gang? Hva må til for at de skal stoppe opp? Vet myndighetene i Japan om alt dette?

Har tatt kontakt med ett par jeg vet sitter på store formuer og håper på at de, etter å ha sett disse videoene, kanksje vil donere penger til prosjektet..

Dere er døds flinke,... Hold ut.. Skjønner virkelig ikke hvordan verden kan være så ondskapsfull...:,( Også verdens snilleste og smarteste dyr,.....

Klemmer til dere som er så flinke!!! Dere vil få igjen for jobben, forhåpentligvis snart!!

hjelpdelfineneijapan

11.jan.2011 kl.23:00

Caroline W:Tusen takk Caroline. Det er ekstremt tungt å være her når slikt skjer, Vi håper at vi kommer tilbake til neste sesong, i sept, hvis det forsetter. Det kommer til å ende en gang ja. De hadde før hvaler i bukten slik som med delfinene, og det ble det en slutt på!

Klem

Anders

12.jan.2011 kl.06:44

Jøsses, dette var ukule greier Camilla. Respekterer virkelig det dere gjør! Lykke til videre.

Skriv en ny kommentar

hjelpdelfineneijapan

hjelpdelfineneijapan

24, Oppegård

Vi er to jenter på 22 og 24 år fra Kolbotn og Frogner som ønsker å la dere ta del i en hjertesak og en reise vi skal på 6. januar! Vi reiser til Japan, Taiji for å bekjempe tortur og slakting av delfiner! We are two girls from Norway who will be traveling to Japan Taiji in January, to stop the slaughter of thousands of dolphins every year! For kontakt/for contact; johanne_1986@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits