Hvalmuseumet, en skam!

Vi hadde avtalt med Ric å gå inn på hvalmuseumet i Taiji for å telle noen delfiner for han, siden sist han var her. Vi dro med den canadiske journalisten som kjenner delfiner veldig godt og har brukt de siste 20 årene på svømme med de i havet og lære de å kjenne! Vi visste det ville blir et tøft møte med de vakre dyrene, innesperret i bittesmå tanker, umulig å kunne strekke på seg slik de er vant med!

Vi har ikke lyst til å støtte denne industrien på noen som helst måte, og det svei litt å betale inngangsbillett for å se delfiner i fangenskap. Men vi kan garantere dere at de fikk en minneverdig dag.

Vi lekte med de, løp ved siden av de slik at de fikk hoppet og bevegd seg. Leah, journalisten, viste oss mange måter å kommunisere med på, og det virket. Det var heeelt utrolig. Det var selvfølgelig en demper at de var i små basseng og glassinnhegninger istedet for i det fri, men de lekte, smilte og var glade den tiden vi brukte på å aktiviere de. Dagene deres går i å ligge å flyte rundt mens mennesker tar bilder av de, med altfor mye blitz!

Det var likevel tungt for oss å være der. Tårene var umulig å holde tilbake, og alt vi ønsket var at de ikke veide så mye slik at vi kunne hoppet ned i bassenget og bært de ut derfra. Sist Leah var der, var mange av delfinene deprimerte og paralyserte. Minnet til en delfin er utrolig, og for dem å bli sperret inne i et glassbur, med tanken i hodet om drapet på sin familie, hadde gjort alle kokko!

 

Delfinene her på hvalmuseumet lever ca mellom 3-5 år. Så blir de byttet ut slik man bytter laken på en seng. Delfiner kan leve i mange mange mange år, men ikke i fangenskap som regel. Og ihvertfall ikke under så dårlig forhold som her, så trangt! En delfin her blir så og si aldri pensjonert og sluppet fri ut i havet. Enten dør de i glassbollen sin, ellers sendes de til slakterhuset!


Nå er vi hjemme igjen i Norge, kom akkurat inn døra! Vi har sååå mye mer å vise dere og fortelle fra turen, så følg oss videre. Mange spennende ting fremover som skjer nå!

For delfinene,

Camilla & Johanne <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hjelpdelfineneijapan

hjelpdelfineneijapan

24, Oppegård

Vi er to jenter på 22 og 24 år fra Kolbotn og Frogner som ønsker å la dere ta del i en hjertesak og en reise vi skal på 6. januar! Vi reiser til Japan, Taiji for å bekjempe tortur og slakting av delfiner! We are two girls from Norway who will be traveling to Japan Taiji in January, to stop the slaughter of thousands of dolphins every year! For kontakt/for contact; johanne_1986@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits