Johanne`s innlegg: 10 tøffe dager!

Det har vært en utrolig reise! Jeg glemmer fortsatt ikke den aller første dagen jeg fikk vite om hva som skjedde i en liten landsby i Japan. Jeg var på skolen, og fikk se traileren til THE COVE.

Jeg syns den beskrev så mye. Den ble sittende i meg, og jo flere klipp jeg fikk se, jo dypere satte følelesen seg i meg at jeg måtte gjøre noe!

Når jeg kom til Taiji, fikk jeg en ro over meg. Jeg kjente med en gang at det var her det var meningen at jeg skulle være nå, og kjempe for denne saken! Å møte så mange andre ildsjeler som ønsker med hele sitt hjerte å få en slutt på dette, er et kraftig møte. Mennesker hva ulike land verden over, ulike organisasjoner, japanere!

Absolutt alle jeg møtte på min vei var utrolig snille. Unntaket var selvfølgelig fiskerne! Det var helt greit! Jeg hadde ikke altfor mye til overs for dem heller, selv om jeg hver gang bukket og hilste når jeg støtte på de i fjellsiden eller lignenede!

Hver morgen når vi satt oss i bilen og kjørte forbi havnen for å sjekke om båtene var ute eller inne, hoppet hjertet mitt et ekstra hopp. Det å kunne få vite på denne måten om man skulle se blod og smerte eller ikke, er surrealistisk! Det var da man egentlig bare ville krype tilbake i senga og lukke øynene, og håpe at delfinene kom seg unna de store og raske jaktbåtene! Mitt første møte med delfinslakt med egne øyne, ble hjerteskjærende. Å se de være så redde og utmattet etter flere mils jakt fra langt ute på havet, gjør at du bare vil krysse alle lover og regler! Jeg ville rett og slett hoppe ned i vannet fra fjellet, svømme inn til THE KILLING COVE, og bære de fysisk ut derfra til det frie hav! Og gi fiskerne en skjennepreken herfra til h........!

Men sånn funker det ikke, dessverre...?!? Men en ting det gjorde med meg, var at det sørget for at mitt engasjement, min følelese rundt dette, har helt klart blitt min hjertesak! DET SKAL STOPPES!

Du trenger ikke å være en aktivist. Du trenger ikke å få et stempel på deg, eller en logo med an organisajonens navn på. Men vi mennesker skal være AKTIVE! Vi mennesker skal finne den ene saken som rører det lille ekstra ved oss, og så aldri lukke øynene for det før vi føler at ting har blit utrettet!

Jeg vet jeg skal tilbake dit. Jeg tviler på at denne sesongen som varer ut mars, blir den siste. Men mange har håpet og troen om at neste sesongen blir den siste! Og DET skal jeg få med meg! For kjenner du en smerte ved noe vondt du ser, skal du ikke glemme den og gå videre. Du skal kjenne på den, og er den dyp nok, kommer ønsket om å gjøre noe, av seg selv!

For delfinene, FOR ALLTID,

Johanne <3

2 kommentarer

Camilla

20.jan.2011 kl.16:04

Tusen takk for at dere setter lys på denne saken, noe jeg virkelig brenner for selv. Kom over denne bloggen i dag, og var ikke klar over at noen fra Norge faktisk hadde reist ned. Dere viser et fantastisk engasjement, og igjen, tusen takk for den fantastiske jobben dere gjør for delfinene!!

Kirsti

27.jan.2011 kl.21:23

"kjenner du en smerte ved noe vondt du ser, skal du ikke glemme den og gå videre. Du skal kjenne på den, og er den dyp nok, kommer ønsket om å gjøre noe av seg selv".

Utrolig vakkert sagt <3

Skriv en ny kommentar

hjelpdelfineneijapan

hjelpdelfineneijapan

24, Oppegård

Vi er to jenter på 22 og 24 år fra Kolbotn og Frogner som ønsker å la dere ta del i en hjertesak og en reise vi skal på 6. januar! Vi reiser til Japan, Taiji for å bekjempe tortur og slakting av delfiner! We are two girls from Norway who will be traveling to Japan Taiji in January, to stop the slaughter of thousands of dolphins every year! For kontakt/for contact; johanne_1986@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits